Plexiglas bewerkingen

 

FAQ

Hoe lang bestaat Eiso Bergsma?

Eiso Bergsma bv is in 1979 in Amsterdam opgericht door de heer Eiso Bergsma. Hier werd de basis gelegd voor het maken van hoogwaardige producten van Plexiglas zoals we dit nu nog steeds doen. Alles begon in een klein pand in de binnenstad van Amsterdam. Dankzij een flink dosis creativiteit, mensenkennis én inhoudelijke kennis heeft Eiso Bergsma door de jaren heen het bedrijf doen groeien en de productie uitgebreid van de Jacob van Lennepkade naar Sloterdijk, Abcoude en een fabriek in Polen.

Is Eiso Bergsma een productiebedrijf?

Ja, wij zijn een productiebedrijf en hebben met een werkplaats in Abcoude en een grote fabriek in Polen het gehele proces zelf in handen. Alles, van uw wens en idee tot het omzetten naar producten, vindt plaats in onze eigen werkplaatsen en fabrieken.

Gelden er minimale aantallen voor bestellingen?

Nee, er gelden geen minimale aantallen voor bestellingen. Wij kunnen zowel enkele stuks, kleinere en grote series verzorgen. Het type oplossing en de prijs die wij kunnen bieden zijn uiteraard wel afhankelijk van het aantal dat afgenomen wordt. Wij richten ons met name op werk voor professionele partijen.

 

Welke informatie hebben jullie nodig om een offerte op te stellen?

Om een passende offerte op te stellen is het fijn om zoveel als mogelijk

Om een passende offerte op te stellen en u zo goed mogelijk van dienst te zijn is het prettig dat wij vooraf zo veel mogelijk informatie aangeleverd krijgen, denk hierbij aan:

 • Digitale tekening en/of rendering (stp-, dxf-,dwg, eps-formaat)
  (schets met afmetingen of een bestaand voorbeeld)
 • Afbeeldingen met voorbeelden van hoe u het graag zou willen hebben
 • Afbeeldingen en afmetingen van kunstwerken, producten of situaties die van belang zijn voor het maken van het product
 • Gewenste materialen
 • Gewenste aantallen

Vervolgens gaan onze verkoopmedewerkers met de aanvraag aan de slag. Om het proces te versnellen ontvangen wij graag zo uitgebreid mogelijk wat de wensen zijn. Doorgaans beantwoordt onze verkoopafdeling binnen 48 uur uw aanvraag. Iedere klant ontvangt een persoonlijke offerte. 

Let op: wij voeren alleen bewerkingen uit voor zakelijke klanten. Wij verwijzen particulieren graag door naar onze webshop. Hier kunt u al onze materialen op maat bestellen.

 

Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvangen heb?

Indien alle informatie voorhanden is kunnen wij met één tot twee dagen een offerte sturen. Om u zo snel mogelijk de offerte te kunnen sturen is het handig dat u zoveel mogelijk informatie aan ons aanlevert leveren. Verder vragen we u uw telefoonnummer en e-mailadres aan ons door te geven voor een zo vlot mogelijke communicatie

Hoe moeten artwork en/of snijbestanden worden aangeleverd?

Hierbij zetten we de tekenregels voor u op een rij:

 • Schaal: teken altijd met de schaal 1:1 (1 op 1) met millimeters als maateenheid.
 • De tekening moet aangeleverd worden in een .stp, .dwg, .dxf of eps bestand. Een Illustrator bestand kan uiteraard ook omgezet worden in PDF.
 • De tekening dient alleen te bestaan uit snij-, frees en graveerlijnen. Verwijder dus alle onnodige zaken uit de tekening,. Denk hierbij aan maataanduidingen, centerlijnen, opmerkingen etc. 
 • Het is goed om zaken in verschillende kleuren lijnen te tekenen voor verschillende bewerkingen/diepten.

  Let op: geen aparte layers.
 • Tevens is het bij printbestanden handig om verschillende lagen te gebruiken per kleur. Dit geldt zeker voor de witte achtergrond- / steunkleur die achter de print kan komen om de print lichtdicht te maken. Deze witte laag moet een offset van ca 1 mm rondom hebben ten opzichte van de print. 
 • Voeg geen verschillende onderdelen/tekeningen samen: wij “nesten” de onderdelen zelf. Zorg er dus voor dat u voor elk onderdeel een afzonderlijke tekening heeft.
 • Vlakvullingen, fills en hatches moeten verwijderd zijn.
 • Tekst: maak outlines (strokes) van teksten,  ‘explode’ de teksten in CAD-programma’s en ‘create outlines’ van teksten in Illustrator. Zet tekst in de tekening om van lettertype naar een vectorlijn (path), anders openen de teksten op onze computers in een simpel font. Zo voorkomen we dat ze uiteindelijk in een verkeerd font gesneden worden! Als u een letter wilt laten uitsnijden, let er dan goed op dat u een font gebruikt dat daar geschikt voor is. De meeste fonts met letters die een omsloten deel hebben, zullen dan als één deel uit het  materiaal vallen. Zoals bijvoorbeeld bij de e, de p, of de a. Fonts die zich wel goed laten snijden heten Stencil fonts (ook wel Army-fonts).
 • Dubbele lijnen: verwijder dubbele lijnen uit de tekening. Als er twee lijnen over elkaar in de tekening staan, zal de laser ze allebei markeren of snijden. Zorg dus dat lijnen elkaar niet overlappen. Bijvoorbeeld: als u twee vierkanten tegen elkaar legt, wis dan van één vierkant één zijde.
 • Snijverlies: door het verdampen/verspanen van het materiaal ontstaat snijverlies, deze is vergelijkbaar met een zaagsnede. U kunt standaard 3 mm snijverlies aanhouden. De machines snijden standaard over het midden van de lijn. Desgewenst kunnen wij de zaagsnede compenseren. 

Klik hier voor de Aanleverspecificaties Eiso Bergsma

Kunnen jullie mijn bestelling ook bezorgen?

Ja, wij leveren producten aan bedrijven over de hele wereld . Dit kunnen wij regelen door middel van weg-, lucht- of zeevracht, net wat uw wensen zijn. Meestal zijn hierbij verschillende officiële documenten benodigd voor een soepele, korte en goedkope levering. Ook die documenten kunnen wij voor u verzorgen.

Hoe moet ik Acrylaat (PMMA, Plexiglas, Perspex) onderhouden?

Hiervoor hebben wij een overzichtelijke handleiding met instructies gemaakt, klik hier voor de handleiding.

Wat is de gemiddelde levertijd?

Dit is geheel afhankelijk van de gewenste producten, aantallen en het moment van bestellen. Wij kunnen producten binnen enkele dagen leveren of een paar weken nodig hebben om grote constructies of series te produceren. Natuurlijke kunt u er bij ons van op aan dat we de levertijd zo kort mogelijk houden. Tevens is het mogelijk om in een samenwerking afspraken te maken over buffervoorraden die op afroep voor snelle levering voor u gereed staan.