◊ Meesters in Plexiglas

◊ Eigen productie 

◊ Maatwerk

Kunststof onderdelen op maat

Optical Boxes from Marcio Pontes

Hoge kwaliteit kunststof onderdelen op maat gemaakt

Wanneer u op zoek bent naar professionele (technische) kunststof onderdelen op maat, dan zijn kwaliteit en betrouwbaarheid hierbij van het grootste belang. In welke sector u ook werkzaam bent, bij ons bent u aan het goede adres. Wij maken al vele jaren hoge kwaliteit kunststof onderdelen voor gebruik in zeer uiteenlopende sectoren zoals de levensmiddelenindustrie, laboratoria, testfaciliteiten, architectuur en de bouw.

Over onze kunststof onderdelen

 • Op maat gemaakt, professioneel advies op basis van uw specificaties
 • Betrouwbare en sterke onderdelen, geschikt voor vele sectoren
 • Snelle levering
 • Zowel grote als kleinere oplages mogelijk
 • Duurzame productie

Home » Kunststof onderdelen

Kunststof Onderdelen 

U vindt onze onderdelen onder andere terug in machines, beursstands, printers, bouwprojecten, kozijnen, wandbekleding en op tentoonstellingen. Vaak zijn het kleinere onderdelen die onmisbaar zijn voor de werking van het geheel. Denk hierbij aan technische onderdelen zoals kunststof tandwielen, loopwielen, steunen, opvulblokjes en scharnieren.

De verschillende soorten kunststoffen die wij gebruiken in technische toepassingen voldoen aan de hoogste normen qua afwerking en levensduur. Ze zijn sterk, slijtvast, temperatuurbestendig en duurzaam. Of het nu gaat om seriefabricage of een kleinere afname, u krijgt de hoogst mogelijke kwaliteit. 

Wij adviseren u bovendien graag bij de materiaalkeuze voor iedere toepassing. Met onze ervaring en kennis maken we de onderdelen precies naar specificatie en volledig naar wens. 

 

Waarom onderdelen van kunststof?

Door de vele type bewerkingen die mogelijk zijn met kunststof – ook wel acrylaat of plexiglas genoemd – is het geschikt voor zeer veel verschillende toepassingen; het is zonder meer een veelzijdig materiaal.

De kunststoffen zijn onder andere te vervormen, frezen, graveren, temperen, zagen en te polijsten om maar enkele bewerkingen te noemen. Aan de hand van de specificaties die u in gedachten heeft en de ontwerpen die u eventueel aanlevert, kiezen we de meest geschikte type kunststoffen en bewerkingen.

Bovendien is kunststof een duurzaam te maken materiaal met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en te verwerken tot een grote hoeveelheid vele vormen, maten en sterktes.

Gerealiseerde projecten:

Waarom kunststof onderdelen op maat van Eiso Bergsma?

We hebben inmiddels meer dan 40 jaar ervaring in het maken van kunststof onderdelen en andere kunststof producten voor vele verschillende klanten in vele type branches. Dit maakt ons experts in het vak. We hebben door de jaren heen een trouwe klantenkring opgebouwd in Nederland en daarbuiten. 

Ons startpunt is altijd de wens van de klant. Na het eerste contact doorlopen we in goed overleg het gehele traject tot de onderdelen geheel naar wens op maat gemaakt zijn. We zijn betrokken van het eerste gesprek tot en met de uitlevering op locatie. 

Wij hebben materialen standaard op voorraad en alle bewerkingen in eigen beheer. Dus, bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier voor kunststof onderdelen? Wij staan voor u klaar.

Goed om te weten over onze kunststof onderdelen

Al uw onderdelen worden in eigen beheer door onze vakmensen op maat gemaakt. Zo bent u zeker van de hoge kwaliteit waar we bij Eiso Bergsma voor staan. 

Voor de productie van uw onderdelen bieden we de keuze uit vele verschillende soorten (technische) kunststoffen en materialen zoals PMMA, PC, PVC, Nylon, POM, HDPE, HMPE, PetG, Lexaan, PP Polypropyleen, PS Polystyreen, Dibond en diverse schuimsoorten. 

U ziet, de keuze is reuze. Natuurlijk kunt u zelf de keuze maken uit al deze materialen en de diverse bewerkingen, maar uiteraard nemen we dit net zo graag voor u uit handen.

 

Wist u dat..

Onze kunststof onderdelen gemaakt worden van acrylaatplaten of polycarbonaat? In de volksmond worden deze vaak ook aangeduid als plexiglas onderdelen, maar plexiglas is eigenlijk een merknaam van de transparante kunststof Polymethylmethacrylaat (PMMA), kortweg: acrylaat. Acrylaat onderdelen of simpelweg kunststof onderdelen zijn dus ook juiste benamingen.

Acrylaat is een gemakkelijk te bewerken materiaal. Zoals we eerder benoemden is het onder meer te buigen, frezen, laseren en zagen. Wilt u meer weten over de mogelijke bewerkingen? Kijk dan op onze pagina Bewerkingen.

Wist u bovendien dat wij voor het maken van uw op maat gemaakte onderdelen desgewenst 100% gerecycled PMMA kunnen gebruiken? Daarbij hebben ook een recycleprogramma om het afval uit productie én van geretourneerde producten te hergebruiken en nieuwe producten van te maken zoals vitrines, awards of kunststof displays.

Zo krijgt niet alleen uw product, maar ook het milieu wat extra aandacht.

Toepassingen van onze kunststof onderdelen

 • Machineonderdelen (o.a. voor de levensmiddelenindustrie)
 • Afschermplaten
 • Testopstellingen
 • Laboratoriumonderdelen
 • Reactoren op maat, bijv. van acrylaat of polycarbonaat
 • Bouwsector
 • Architectuur
 • Computerapparatuur

Op zoek naar andere kunststof producten op onze website? Misschien zijn deze producten ook interessant voor u:

Neem contact op

Specificaties

Hier vindt u onze artwork specificaties 

https://eisobergsma.nl/wp-content/uploads/2018/10/Artwork-delivery.pdf 

Specificaties over PMMA als kunststof

Chemische naam: PMMA / PolymethylMethAcrylaat / Acrylaat 

Merknamen: Plexiglas / Perspex / Altuglas / Quinn / Madraperla (oa. Greencast 100% recycled) / Ecocrylic / Primo / Clean-Sky / Versato

Te leveren in: platen, blokken, buizen en staven

Te verkrijgen in:

 • Dikte 2 – 100 mm, in platen/blokken, meeste dikten in transparant, beperkte dikten voor kleuren
 • Diameter 3 – 1000 mm, in buizen en staven, transparant, beperkte diameters voor opaal/ satijn

Plaatafmeting: 3050 x 2050 mm, langere en bredere platen soms mogelijk. 

Soorten: Geextrudeerd / extruded (XT) of Gegoten / Cast (GS)

Typen: Kraswerend / Antireflex / Extra UV-beschermd / Satijn / Opaal-Kleuren / Spiegel

Kleuren: opaal (melk), smoke-kleuren, transparante kleuren, dichte kleuren, goed te printen/spuiten in elke kleur

Oppervlakte: glanzend of mat (satin/frost)

Kopse kanten: mat na bewerking, glanzend na polijsten

Bewerking mogelijkheden: zie onze bewerkingen technieken 

 

Waarom Acrylaat in plaats van glas

 • Volledig heldere kopse randen, geen groene kopse randen
 • Acrylaat is optisch zuiverder dan glas
 • Acrylaat heeft een lichttransmissie van wel 92%
 • Acrylaat is ook 25 keer sterker dan glas
 • Acrylaat is ca. 50% lichter in gewicht
 • Glas is 25x breekbaarder dan glas

 

Chemische naam: PET-A / AXPET / APET

Chemische naam: PET G

Chemische naam: PC / Polycarbonaat

 • Merken: Lexan / Lexaan / Makrolon / Exolon
 • Soorten: UV-bestendig, kraswerend
 • 250x zo sterk als glas, enorm slagvast en weerbestendig. Bovendien hittebestendig en UV-bestendig. Wordt veel gebruikt voor buiten.

Chemische naam: PVC geschuimd

Chemische naam: PP - Polypropyleen

Chemische naam: PS / HIPS – (High-Impact) Polystyreen

Chemische naam: HDPE

Chemische naam: POM / Delrin

Chemische naam: HMPE

Chemische naam: PA6 / Nylon

Chemische naam: Dibond

 • Aluminium composiet,
 • ofwel sandwichplaten van aluminium met een kunststof toplaag.
 • Dibond is duurzaam, slagvast, goed te bewerken, en zeer gewild voor reclameborden, interieur & exterieur.

 

TESTIMONIALS

 

Wat klanten over ons zeggen

Wederom mooi

Ze zijn gisteren gebracht inderdaad en staan nu in volle glorie te wachten op het eerste publiek vanavond!

Gelukkig op tijd! En wederom mooi! Bedankt.

De La Mar theater Amsterdam

Goed ontvangen

De awards zijn zo goed ontvangen dat we graag voor een ander thema hetzelfde willen doen!

 

NEW YORK PIZZA

Museale kwaliteit

Eiso Bergsma heeft in opdracht van het Amsterdam Light Festival de mat zwarte sokkel van het Limited Edition kunstwerk ‘One Lamp’ van Jeroen Henneman, vervaardigd.

Een opdracht waar een hoogwaardige museale kwaliteit van werd verwacht en geëist. Eiso Bergsma heeft deze kwaliteit eisen meer dan waar gemaakt. De technische kennis en het inzicht in de kwaliteit standaarden die gelden voor een kunstwerk als deze, in combinatie met het vriendelijke persoonlijke contact met Remco Janowitz, maakt Eiso Bergsma een all-round bedrijf voor de bewerking en vervaardiging van hoogwaardige kunststof objecten.

Amsterdam Light Festival

Dubbel voordeel

“De op maat gemaakte transparante acrylaat linialen met print in huisstijl zijn bedoeld als promotie. Door het functionele ontwerp zijn ze uitgegroeid tot een populair technisch onderdeel bij het analyseren van Röntgen-foto’s, dubbel voordeel"

CoYoMe BV- Comedical BV - Painmanagement Products

Het proces – hoe wij te werk gaan

\

Intake /Analyse

Concept Fase

Engineering & Design

Prototype

Productie fase

After Sales

Meer informatie over kunststof onderdelen?

Wij zijn echte acrylaatspecialisten en leveren kunststof onderdelen volledig aan naar uw specificaties. Dus wilt u kunststof onderdelen op maat laten maken? U bent hier aan het juiste adres.

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen met een van onze specialisten kijken we naar uw wensen en hoe we het beste de door u gewenste onderdelen op maat kunnen maken.

Voeg bijlagen toe ter verduidelijking van uw vraag of opmerking (optioneel)Choose FilesNo Files ChosenAccepted file types: jpg, jpeg, jpe, png, heic, pdf. Max. file size: 256 MB

Remco Janowitz

CEO - Accountmanager