Speciaal voor Editie #7 ontwierp eregast Jeroen Henneman een kunstwerk waarvan 65 unieke exemplaren worden gemaakt: One Lamp. Met de opbrengst van de verkoop wordt de productie van Two Lamps, de grote installatie die hij voor de tentoonstelling van het festival heeft ontworpen, mogelijk gemaakt.

Eiso Bergsma heeft in opdracht van het Amsterdam Light Festival de mat zwarte sokkel van het Limited Edition kunstwerk ‘One Lamp’ van Jeroen Henneman, vervaardigd.

Een opdracht waar een hoogwaardige museale kwaliteit van werd verwacht en geëist.

De handgemaakte glazen buis met neonlicht gemaakt is door Neon Lewa, uit Den Haag.

 

 

‘ One lamp’   Afbeelding Janus van den Eijnden voor  amsterdamlightfestival.com

‘ One lamp’ met kunstenaar Jeroen Henneman

Afbeelding Janus van den Eijnden voor  amsterdamlightfestival.com

 

Wij ontvingen de volgende feedback:

Eiso Bergsma heeft deze kwaliteit eisen meer dan waar gemaakt. De technische kennis en het inzicht in de kwaliteit standaarden die gelden voor een kunstwerk als deze, in combinatie met het vriendelijke persoonlijke contact met Remco Janowitz, maakt Eiso Bergsma een all-round bedrijf voor de bewerking en vervaardiging van hoogwaardige kunststof objecten.

 

van de website van amsterdamlightfestival.com

TWO LAMPS

Jeroen Henneman

Editie #7

Het is een wonderlijk gezicht, de twee gigantische lampen die opdoemen tussen de lantaarns in de Gouden Bocht. Jeroen Henneman maakte zijn ‘Two Lamps’ speciaal voor dit mooie stuk van de gracht, waar vroeger de rijkste Amsterdammers woonden en nu vooral advocaten, bankiers en verzekeraars werken.

Eiso Bergsma | Hollandse Kade 26 | 1391 JD | Abcoude