◊ Meesters in Plexiglas

◊ Eigen productie 

◊ Maatwerk

Plexiglas Lijsten

Optical Boxes from Marcio Pontes

Ontdek de Kunst van Presentatie met Plexiglas Lijsten van Eiso Bergsma

In de wereld van kunst en tentoonstellingen is de presentatie net zo belangrijk als het werk zelf. Eiso Bergsma begrijpt dit en biedt daarom op maat gemaakte plexiglas lijsten aan die uw kunstwerken niet alleen beschermen maar ook verheffen. Met een ongeëvenaarde helderheid en een reeks aanpassingsopties, zijn onze plexiglas lijsten de perfecte keuze voor elke kunstenaar, galerie of museum.

 • Op maat gemaakt voor uw kunstwerk
 • Keuze uit verschillende systemen
 • Te voorzien van ophangsysteem
 • Glashelder transparant duurzaam in verstek verlijmd
 • Werk beschermd tegen schadelijke UV-straling (net zoals onze materialen en lijmen)

Home » plexiglas lijsten

Kaplijst, Baklijst of klemlijst

Kaplijst

We produceren een achterplaat waar op de achterzijde een ophangsysteem is gemonteerd en waar op de voorzijde het kunstwerk gemonteerd wordt. De volledig in verstek verlijmde kap komt over deze achterplaat heen en wordt gemonteerd op de kopse zijden van de achterplaat.

Baklijst

We produceren een bak met een open voorzijde waarin het kunstwerk wordt gemonteerd. Hiervoor wordt vaak (fluor) gekleurd acrylaat voor gebruikt voor een mooi oplichtend effect rondom het kunstwerk te krijgen.

Klemlijst

We produceren een lijst uit 2 of 3 lagen die wordt samen geklemd door boekschroeven. Op de achterzijde van de achterplaat is een ophangsysteem gemonteerd. Het kunstwerk wordt tussen de platen geklemd. Bij een dun vlak werk zijn dit 2 lagen en bij een dikker kunstwerk maken we een tussenlaag met uitsparing als passe partout tussen de 2 afdichtende buitenste platen.

Bij Eiso Bergsma geloven we in het bieden van maatwerkoplossingen. Ongeacht de gewenste maat of vorm, wij kunnen het fabriceren. Onze acrylaat lijsten zijn gemakkelijk te bevestigen en op te hangen, dankzij de veelzijdige ophangsystemen die wij bieden.

 

Waarom Kiezen voor Eiso Bergsma Plexiglas Lijsten

Perfecte Presentatie: Plexiglas van Eiso Bergsma laat uw werk niet alleen zien, maar versterkt het. Door zijn lichtdoorlatendheid en helderheid, overtreft het traditioneel glas, waardoor uw kunstwerken in hun beste licht worden getoond.

Lichtgewicht & Duurzaam: Onze plexiglas lijsten zijn verrassend licht en eenvoudig te verplaatsen, terwijl ze toch robuust genoeg zijn om uw kunst te beschermen tegen UV-straling en de tand des tijds.

Aanpasbaar naar Wens: Uw visie staat bij ons centraal. Van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke levering, wij werken nauw met u samen om ervoor te zorgen dat het eindproduct precies is zoals u het voor ogen heeft. Of u nu een specifieke vorm, kleur, of extra functies zoals een plankje of een uniek ophangsysteem wenst, bij Eiso Bergsma is het allemaal mogelijk.

Keuze in Afwerking: Onze plexiglas lijsten komen in zowel transparante als dichte kleuren, met opties voor zowel heldere als gekleurde acrylaat achterwanden. Dit geeft u de vrijheid om een lijst te kiezen die perfect past bij uw kunstwerk en de ruimte waarin het wordt tentoongesteld.

Bij Eiso Bergsma zetten we ons in om de kunst van presentatie naar een hoger niveau te tillen. Onze plexiglas lijsten zijn niet alleen een middel om uw kunst te tonen; ze zijn een verlengstuk van de kunst zelf. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw visuele presentatie kunnen transformeren.

Tru Vue Optium Museum:

Tru Vue Optium Museum Acrylic® is een geavanceerd acrylglas dat wordt gebruikt in de kunstwereld en door gerenommeerde musea over de hele wereld. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en toepassingen:

Virtueel onzichtbaar: Optium Museum Acrylic® is bijna onzichtbaar en presteert als glas, maar zonder de reflecties en schitteringen die vaak bij glas voorkomen.

UV-bescherming: Het blokkeert tot 99% van de schadelijke UV-stralen, waardoor het ideaal is voor het beschermen van kunstwerken tegen verkleuring en vervaging.

Antistatische eigenschappen: Optium Museum Acrylic® heeft antistatische bescherming die onmiddellijk statische lading afvoert. Dit is vooral handig bij het beschermen van materialen zoals textiel, houtskooltekeningen, pastels en andere kwetsbare oppervlakken.

Krasbestendig: Het heeft een duurzame harde coating die beschermt tegen krassen.

Veiligheid: Optium Museum Acrylic® is bestand tegen breken, waardoor het veiliger is dan traditioneel glas, vooral voor grote werken of in openbare ruimtes.

Toepassingen:

  • Inlijsten of vitrines voor cultureel erfgoed en kunstcollecties.
  • Werken die reizen of in drukbezochte ruimtes worden tentoongesteld.
  • Oversized kunstwerken waar traditioneel glas te zwaar zou zijn.
  • Schaduwkasten voor het tonen van objecten, zoals familie-erfstukken.
  • Werken die statisch gevoelig zijn.

Technische specificaties:

  • Dikte: 3,0 mm, 4,5 mm en 6,0 mm.
  • Maximale grootte: 72″ x 120″ (1830 mm x 3050 mm).
  • Reflectie: <1,6% (dubbelzijdig).
  • Lichtdoorlatendheid: >98% (totaal).
  • UV-blokkering: tot 99% van 300 nm tot 380 nm UV-stralen.

Meer informatie over Optium Museum Acrylic® is beschikbaar via hun officiële website1.

Waarom een lijst op maat van Eiso Bergsma?

We hebben inmiddels meer dan 40 jaar ervaring in het maken en leveren van plexiglas bollen, vormen en andere kunststof producten op maat – voor vele verschillende klanten in vele type branches – en dat maakt ons experts in het vak. Onze klanten weten wat ze aan ons hebben en komen graag bij ons terug. 

De wens van onze klanten is altijd het startpunt. Na het eerste contact doorlopen we in goed overleg het gehele traject tot de plexiglas vorm of bol geheel naar wens op maat gemaakt is. We zijn betrokken van het eerste gesprek tot en met de uitlevering op locatie. Dus wilt u een bol of vorm op maat gemaakt? Wij staan voor u klaar.

Goed om te weten over klem- en kaplijsten

Onze kunststof  lijsten worden gemaakt van acrylaatplaten. In de volksmond worden deze acrylplaten vaak ook aangeduid als plexiglas platen, maar plexiglas is eigenlijk een merknaam van de transparante kunststof Polymethylmethacrylaat (PMMA), kortweg: acrylaat. 

Acrylaat is een gemakkelijk te bewerken materiaal. Het is te buigen, frezen, helder te verlijmen en te zagen. Wilt u meer weten over de mogelijke bewerkingen? Kijk dan op onze pagina bewerkingen.

Wist u dat..

We voor het maken van op maat gemaakte plexiglas Klem- en Kaplijsten van 100% gerecycled PMMA kunnen gebruiken? Daarbij hebben we ook een recycleprogramma om het afval uit productie én van geretourneerde producten te hergebruiken en nieuwe bollen, kappen, displays, vitrines of andere producten van te maken.

Zo krijgt niet alleen uw product, maar ook het milieu wat extra aandacht.

Neem contact op

Specificaties

Hier vindt u onze artwork specificaties 

https://eisobergsma.nl/wp-content/uploads/2018/10/Artwork-delivery.pdf 

Specificaties over PMMA als kunststof

Chemische naam: PMMA / PolymethylMethAcrylaat / Acrylaat 

Merknamen: Plexiglas / Perspex / Altuglas / Quinn / Madraperla (oa. Greencast 100% recycled) / Ecocrylic / Primo / Clean-Sky / Versato

Te leveren in: platen, blokken, buizen en staven

Te verkrijgen in:

 • Dikte 2 – 100 mm, in platen/blokken, meeste dikten in transparant, beperkte dikten voor kleuren
 • Diameter 3 – 1000 mm, in buizen en staven, transparant, beperkte diameters voor opaal/ satijn

Plaatafmeting: 3050 x 2050 mm, langere en bredere platen soms mogelijk. 

Soorten: Geextrudeerd / extruded (XT) of Gegoten / Cast (GS)

Typen: Kraswerend / Antireflex / Extra UV-beschermd / Satijn / Opaal-Kleuren / Spiegel

Kleuren: opaal (melk), smoke-kleuren, transparante kleuren, dichte kleuren, goed te printen/spuiten in elke kleur

Oppervlakte: glanzend of mat (satin/frost)

Kopse kanten: mat na bewerking, glanzend na polijsten

Bewerking mogelijkheden: zie onze bewerkingen technieken 

 

Waarom Acrylaat in plaats van glas

 • Volledig heldere kopse randen, geen groene kopse randen
 • Acrylaat is optisch zuiverder dan glas
 • Acrylaat heeft een lichttransmissie van wel 92%
 • Acrylaat is ook 25 keer sterker dan glas
 • Acrylaat is ca. 50% lichter in gewicht
 • Glas is 25x breekbaarder dan glas

 

Chemische naam: PET-A / AXPET / APET

Chemische naam: PET G

Chemische naam: PC / Polycarbonaat

 • Merken: Lexan / Lexaan / Makrolon / Exolon
 • Soorten: UV-bestendig, kraswerend
 • 250x zo sterk als glas, enorm slagvast en weerbestendig. Bovendien hittebestendig en UV-bestendig. Wordt veel gebruikt voor buiten.

Chemische naam: PVC geschuimd

Chemische naam: PP - Polypropyleen

Chemische naam: PS / HIPS – (High-Impact) Polystyreen

Chemische naam: HDPE

Chemische naam: POM / Delrin

Chemische naam: HMPE

Chemische naam: PA6 / Nylon

Chemische naam: Dibond

 • Aluminium composiet,
 • ofwel sandwichplaten van aluminium met een kunststof toplaag.
 • Dibond is duurzaam, slagvast, goed te bewerken, en zeer gewild voor reclameborden, interieur & exterieur.

 

Maatwerk plexiglas lijsten: baklijst, kaplijst en innovatief ophangsysteem

Baklijst

Bij een baklijst moet er rekening worden gehouden met de afmetingen van het werk en de ruimte rondom. De afmetingen van de baklijst kunnen uitwendig of inwendig gemeten worden. Het werk wordt vanaf de achterkant in de lijst geschroefd of met dubbelzijdig tape vastgezet.

.

Kaplijst in kleur

Kaplijst

Bij een kaplijst wordt de achterplaat in de kap vastgezet met schroeven en wordt het werk op de achterplaat bevestigd met schroeven of tape. 

.

Ophangsysteem

Op de achterzijde van de lijst is er een ophangsysteem met afstandhouder, waarbij er 8 mm afstand van de muur wordt gehouden. Het ophangsysteem kan bestaan uit twee delen die in elkaar grijpen of uit slotgaten in de achterplaat die direct op de muur gemonteerd worden.

.

\

Intake /Analyse

Concept Fase

Engineering & Design

Prototype

Productie fase

After Sales

TESTIMONIALS

 

Wat klanten over ons zeggen

Wederom mooi

Ze zijn gisteren gebracht inderdaad en staan nu in volle glorie te wachten op het eerste publiek vanavond!

Gelukkig op tijd! En wederom mooi! Bedankt.

De La Mar theater Amsterdam

Goed ontvangen

De awards zijn zo goed ontvangen dat we graag voor een ander thema hetzelfde willen doen!

 

NEW YORK PIZZA

Museale kwaliteit

Eiso Bergsma heeft in opdracht van het Amsterdam Light Festival de mat zwarte sokkel van het Limited Edition kunstwerk ‘One Lamp’ van Jeroen Henneman, vervaardigd.

Een opdracht waar een hoogwaardige museale kwaliteit van werd verwacht en geëist. Eiso Bergsma heeft deze kwaliteit eisen meer dan waar gemaakt. De technische kennis en het inzicht in de kwaliteit standaarden die gelden voor een kunstwerk als deze, in combinatie met het vriendelijke persoonlijke contact met Remco Janowitz, maakt Eiso Bergsma een all-round bedrijf voor de bewerking en vervaardiging van hoogwaardige kunststof objecten.

Amsterdam Light Festival

Dubbel voordeel

“De op maat gemaakte transparante acrylaat linialen met print in huisstijl zijn bedoeld als promotie. Door het functionele ontwerp zijn ze uitgegroeid tot een populair technisch onderdeel bij het analyseren van Röntgen-foto’s, dubbel voordeel"

CoYoMe BV- Comedical BV - Painmanagement Products

Meer informatie over plexiglas product displays?

Wij zijn echte acrylaatspecialisten en leveren plexiglas displays volledig op maat en naar uw wens. Dus op zoek naar maatwerk voor uw plexiglas displays? U bent hier aan het juiste adres.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen met een van onze specialisten kijken we naar uw wensen en hoe we het beste uw display op maat kunnen maken.

 

Remco Janowitz

CEO - Accountmanager