In 2017 waren in  het museum Beelden aan Zee verrassende sculpturen van Pablo Picasso te bewonderen. In de tentoonstelling werden unieke exemplaren van Picasso’s keramische werken en zeldzame beeldhouwwerken getoond. Sommige van deze werken zijn zelfs nog nooit op Nederlandse bodem te zien geweest!

Sokkels en kappen

Deze werken worden gepresenteerd op sokkels gemaakt door Eiso Bergsma. Om te voorkomen dat UV straling en andere invloeden de kunstwerken kunnen beschadigen, heeft EIso Bergsma ook transparante kappen gemaakt.

De combinatie van sokkels en kappen hebben de ruimte een zeer strak uiterlijk gegeven. De werken zijn tentoongesteld in een grote ruimte, zodat het zicht op de kunstwerken geconcentreerd blijft. Het inrichten van de ruimte is in samenwerking met Museum Beelden aan Zee en Nicole Verkade (Art Consultancy) gedaan. 

Naar wens gemaakt

De sokkels zijn gespoten op waterbasis. Hierdoor kunnen er geen chemicaliën bij het werk komen. Het is ook mogelijk om formaldehydevrij MDF te gebruiken. Sokkels kunnen naar wens voorzien worden van sponningen aan de buitenzijde of sponningen met een rand eromheen.

Meer informatie

Als geen ander in Nederland levert Eiso Bergsma kunstkappen gebaseerd op glashelder verstek verlijmen voor het beste resultaat. Eiso Bergsma levert zowel groot formaat kappen, zoals bij deze opdracht, als in klein formaat.

Eiso Bergsma | Hollandse Kade 26 | 1391 JD | Abcoude